Se også personvernerklæring for Taxifix. Åpnes i ny fane.

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Vadsø Taxi (vadsotaxi.no) samler inn og behandler personopplysninger.

Vadsø Taxi, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer dette frem under hvert enkelt punkt i denne erklæringen. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Vadsø Taxi har et eget personvernombud. Oppgavene til personvernombudet er å gi ansatte informasjon og råd om personvernlovgivningen, overvåke etterlevelse av personvernforordningen og interne retningslinjer. Samt gi råd om personvernkonsekvenser og være kontaktpunkt for de registrerte og tilsynet.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Vadsø Taxi, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Vadsø Taxi deler ikke personopplysninger med andre, eller bruker opplysningene til annet formål enn det som er angitt i denne personvernerklæringen

1 Personopplysninger

For å gjennomføre en taxibestilling på Vadsotaxi.no trenger vi navn og aktuelle adresser for henting (og evt. levering), samt ditt mobilnummer. Dette er nødvendig for å kunne sende din taxi til riktig sadresse, holde deg oppdatert om bestillingen, samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til dine taxibestilling. Velger du å bruker du kontaktskjemaet vårt må vi ha din e-post adresse for å kunne besvare henvendelsen din.

Vi er pålagt å oppbevare bestillingsinformasjon i forbindelse med regnskapsføring. Denne historikken slettes etter ti år.

For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hvilke personopplysninger og formålet med disse er beskrevet her i personvernerklæringen.

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Vadsø Taxi har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

1.2 Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Vadsø Taxi sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

1.3 Sikring av personopplysninger

Vadsø Taxi har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Du kan være trygg på at Vadsø Taxi lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.